Darren Cahill este ferm convins că Simona Halep nu a făcut nimic greșit

Darren Cahill, marele antrenor de tenis care a lucrat cu Simona Halep timp de șase ani de zile, speră ca cineva își va asuma vina și ca ea va avea parte de o pedeapsă mică, după încheierea procesului în care este implicată, fiind ferm convins de inocența ei. Potrivit spuselor sale, următoarea audiere a Simonei Halep ar trebui să aibă loc în această lună.

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut.

Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit.

Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedepasa pentru aceasta.

Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a declarat Darren Cahill în cadrul podcastului „The Big Deal”.

Darren Cahill este alături de Simona Halep în scandalul de dopaj

Cu puțin timp în urmă, marele antrenor de tenis a anunțat că este alături de Simona Halep în scandalul de dopaj în care este implicată, precizând că integritatea ei este ireproșabilă, că își respectă semenii, iubește sportul și este mereu cu picioarele pe pământ, rămânând „o campioană umilă și abordabilă”.

„Salutare tuturor. Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc despre omul pe care îl cunosc și sportivul cu care am lucrat timp de șase ani. În primul rând și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat în mod conștient sau cu bună știință vreo substanță de pe lista interzisă. Nicio șansă. Zero. – Onestitatea a fost mereu cea mai mare calitate a ei

Este o sportivă care era foarte atentă la tot ceea ce îi prescria medicul (ceea ce se întâmpla rar) sau la orice alt supliment pe care îl folosea sau îl lua în calcul. Simona spunea mereu: „Te rog, verifică de două ori asta, de trei ori pentru a ne asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau.”

Ambii credem în programul de testare al ITIA și am discutat adesea despre numărul de teste la care era supusă, atât în timpul turneelor, cât și în afara lor. Nu se plângea, știa că și alți sportivi sunt testați la fel de des. Să concureze împotriva unor sportivi curați era ceva important pentru ea. Acest lucru este important pentru toată lumea și, chiar dacă sistemul nu este perfect, funcționează.

Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă semenii, iubește sportul și este mereu cu picioarele pe pământ, rămânând o campioană umilă și abordabilă. Au urmărit cu mândrie modul în care s-a maturizat și compasiunea pe care o arăta altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, ci de bunătatea și grija pe care foarte puțini sunt norocoși să le experimenteze. Genul de acțiuni care sunt făcute din dragoste, nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost mereu cea mai mare calitate a ei, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam des cu ea și îi spuneam că nu poate spune niciodată nici măcar o minciună mică, nevinovată. Pune-i o întrebare la conferința de presă și va răspunde sincer. Ea vrea să fie văzută de lume așa cum e ea, cu bune și cu rele. Asta este Simo. Și-a construit o carieră uimitoare alegând calea dificilă, dar corectă.

Procesul care va urma ne va oferi răspunsurile pentru multe întrebări. Așa cum Simona a spus, cel mai greu meci al vieții sale începe acum. Eu cred în ea. Întotdeauna am făcut-o și pot spune sincer că niciodată mai mult decât acum, când există această problemă. Sunt alături de Simo”, a spus recent Darren Cahill.