Medicul Adrian Streinu-Cercel, în prezent manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, lucrează la această unitate medicală din anul 1984. Ajuns la 63 de ani, el a ocupat, de-a lungul timpului, şi unele funcţii politice: a fost consilier al ministrului Sănătății Eugen Nicolăescu și secretar de stat pe timpul Guvernului Boc, în perioada 2009-2012. În plus, Streinu-Cercel este profesor universitar, președintele Senatului UMF „Carol Davila” din Bucureşti şi conducător de doctorate.

Un amănunt mai puţin cunoscut din viaţa medicului este că numele de Cercel l-a adoptat mai târziu, după căsătoria cu Gabriela Cercel, în urmă cu peste 40 de ani. Adrian Streinu l-a respectat foarte mult pe socrul său, Constantin Cercel, şi de aceea a luat această decizie. Bărbatul a încetat din viaţă în anul 1996.

Gabriela Cercel

Gabriela Cercel, soţia managerului de la “Matei Balş”, este profesor de Matematică, autor de manuale și fost consilier la Ministerul Educației. Cuplul are doi copii, Anca şi Oana, ambele fiind în prezent medici infecţionişti la Institutul “Matel Balş”, scrie click.ro.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, publicată în mai 2019 pe site-ul Institutului, Adrian Streinu-Cercel are un venit anual de peste 380.000 de lei din trei salarii și două activități independente (proprietate intelectuală și comerciale). El mai deţine un apartament în Bucureşti și un autoturism Skoda din 2018. În declarația sa de avere, în dreptul soției nu este trecut nimic, în condiţiile în care, în 2010, cei doi bugetari apăreau cu 7 locuințe moștenite, dintre care 5 apartamente, o casă în Bucureşti și o vilă în Vâlcea. La rubrica terenuri erau trecute unul în Ilfov, de 7,5 ha, și două în Vâlcea, unul de 1.461 mp, cumpărat în 2000, și altul de 5.800 mp, dobândit prin donație în 2005. Nu se știe ce s-a întâmplat cu toate aceste proprietăți de-a lungul timpului.