Salariul și pensia lui Mugur Isărescu au crescut semnificativ în ultimul an, potrivit ultimei sale declarații de avere publicate pe site-ul BNR. Se pare că Guvernatorul BNR a preferat să economisească în bănci banii suplimentari.

Veniturile obținute de guvernatorul Mugur Isărescu din salariul de la Banca Națională a României și din pensie au crescut cu aproximativ 10.000 de lei pe lună, în ultimul an fiscal, comparativ cu anul fiscal precedent, arată declarația sa de avere.

Declarație de avere Mugur Isărescu 2020

Ce salariu a încasat Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a încasat 897.000 de lei, de la Banca Națională, în ultimul an fiscal, potrivit declarației de avere depuse miercuri, 15 iulie. În precedentul an fiscal, Isărescu încasase doar 806.000 de lei, ceea ce înseamnă că veniturile sale lunare, din salariu și indemnizații de ședință, au crescut cu 7.500 de lei, ajungând la un salariu lunar de 74.750 de lei, față de 67.166 încasați lunar în 2019.

Ce pensie a încasat Guvernatorul BNR

Mugur Isărescu a luat mai mulți bani și din pensie, ultima declarație de avere relevând venituri de aproape 162.000 de lei, față de doar 136.000 de lei în anul fiscal anterior. Înseamnă încă 2.500 de lei în plus, ajungând la o pensie de 13.500 de lei.

Cel mai probabil, Isărescu a preferat să ducă aceste creșteri în economii bancare, în condițiile în care valoarea depozitelor sale în lei a crescut cu aproximativ 140.000 de lei în prima jumătate a acestui an, față de finalul anului trecut, ajungând la un total de aproximativ 1 milion de lei, cu tot cu economiile în valută, reduse ca pondere.  Guvernatorul Mugur Isărescu a ieșit la pensie în anul 2016, continuând să încaseze și salariul de la BNR, scrie economica.net.

Declarație de avere Mugur Isărescu 2019

Guvernatorul BNR are o casă de locuit în comuna Gruiu, o casă de vacanţă la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. În plus, deţine un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, precum şi terenuri aferente casei de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentului din Bucureşti.

Mugur Isărescu a ocupat funcția de guvernator al Băncii Naționale a României (BNR) din 1990 și până în prezent, cu o mică pauză între 1999 și 2000, când a fost prim-ministru al României.