Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că de șapte luni nu a mai avut nicio discuție cu președintel Klaus Iohannis, nici formală, dar nici informală. El a subliniat faptul că nu își doreşte să îl „deranjeze” pe preşedinte în contextul în care acesta „are treabă cu guvernarea.

Totodată, Ciolacu a mai adăugat că șeful statului și-a dorit întotdeauna ca PSD-ul să dispară și să nu mai fine niciun cuvânt de zis. De menționat este faptul că, precizările liderului PSD vin în contextul în care acesta a fost întrebat dacă a purtat recent vreo discuție cu șeful statului.

„Nu am avut nicio discuţie cu preşedintele României. Eu nu vreau să-l deranjez pe preşedinte, o fi având, are treabă cu guvernarea. E Guvernul său, o vedem această guvernare. Ştiţi foarte bine, şi-a dorit ca acest PSD să dispară, această ciumă roşie, să nu mai aibă niciun cuvânt de spus şi aşa mai departe”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

”Nu asta este normalitatea”

Liderul PSD a mai subliniat faptul că într-o țară normală, este nevoie să existe discuţii între oficialii partidelor din opoziţie şi preşedintele ţării. El a precizat că nu este nevoie de întâlniri secrete sau ascunse, ci de discuții privind acorduri pe sănătate, învățământ și alte lucruri importante pentru toți românii.

Ciolacu susține că din cauză că ”Guvernul le știe pe toate”, România a ajuns să se afle în situația în care e acum.

„Nu asta este normalitatea, categoric că nu aceasta este normalitatea. Ar trebui întâlniri normale, în care se iese şi se spune ce s-a discutat, sau parte din ce s-a discutat. Nu trebuiesc întâlniri secrete, ascunse. Adică, în toată lumea… Am făcut apel să facem acorduri pe sănătate, pe învăţământ, cum am fost respinşi înseamnă că, după cum vede, Guvernul le ştie pe toate. Şi vedem în ce situaţie s-a ajuns acum”, a mai adăugat Ciolacu.