Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, se află de un an de zile în pușcărie. Acesta a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Adevărul ascuns al lui Dragnea

Toată lumea cunoaște traseul politic al lui Liviu Dragnea. După ce a plecat din fostul PD, Dragnea a ajuns în PSD. De aici și ascensiunea acestuia în politică. După alegerile din 2016, câștigate la pas de către PSD, Dragnea a avut cea mai multă putere în România.

Nu a putut deveni premier din cauza primii condamnări penale cu suspendare, dar practic controla toate Guvernele PSD. Totul, până la condamnarea din umă cu fix un an.

Dincolo de viața politică, Dragnea a ținut să fie cât mai ascunsă viața sa e familie. Puțină lume știe cine au fost și cu ce s-au ocupat părinții acestuia. Dragnea s-a născut pe 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, județul Teleorman. Tatăl lui Liviu Dragnea, Dumitru, a fost subofițer de miliție și a deținut funcția de șef de post în două comune din județul Teleorman. Este vorba despre Gratia și Dobrotești.

Părinții lui Liviu Dragnea au încetat din viață, dar casa din Gratia a rămas și acum în picioare. Deși s-a născut în comuna Gratia, fostul șef PSD a copilărit în satul Pleaşov, aşezare amplasată la 152 de kilometri de Capitală şi la doar 15 km de Turnu Măgurele. ”El aici a crescut de mic, că de aici sunt de loc părinţii lui”, au povestit vecinii de la ţară ai politicianului, conform Kanal D.

După moartea părinţilor săi, Liviu a moştenit casa din sat, pe care a trecut-o în declaraţiile de avere din 2008 şi din 2009. ”Casă locuit comuna Saelele, sat Pleaşov, suprafaţă 1626 mp, cotă parte 100%, mod dobândire – act succesiune”, aşa apare casa din Pleaşov în documentele semnate acum 10 ani de actualul şef al Camerei Deputaţilor.

Mormintele părinților lui Liviu Dragnea sunt amplasate în cimitirul aflat chiar la ieșirea din sat. Tatăl politicianului, Dumitru Dragnea, a murit la 72 de ani, în 2004, în timp ce mama sa, Stanca, a murit în 2001, la doar 69 de ani. Locul de veci al familiei Dragnea este îngrijit cum se cuvine, semn că și în lipsa fostului lider PSD cineva se ocupă de ele.