Carmen Iohannis continuă să profeseze la Sibiu, chiar dacă toată lumea s-ar fi așteptat ca ea să renunțe și să se dedice în totalitate lui Klaus Iohannis, care este la cel de-al doilea mandat de președinte al României.

Motivul adevărat pentru care Prima Doamnă a decis să nu-și schimbe stilul de viață nu are deloc legătură cu latura financiară. Cel puțin acest lucru pare evident mai ales după ce s-a aflat cât este salariul pe care îl obține la Sibiu, ca profesoară de limba engleză.

Carmen Iohannis câștigă un salariu foarte mic în comparație cu cel al soțului ei. Atunci când Klaus Iohannis a devenit președinte al României, foarte mulți s-au așteptat ca Prima Doamnă va renunța la catedră. Anii au trecut, Iohannis este deja la al doilea mandat, însă Carmen Iohannis a rămas fermă pe poziție. Ea a continuat să predea elevilor săi ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat. Asta în ciuda salariului pe care îl primeste. Carmen Iohannis încasează 2.800 de lei, o sumă extrem de mică dacă este să ținem cont de averea pe care are Klaus Iohannis.

„În timpul facultăţii am cunoscut-o şi pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani.” a dezvăluit Președintele României, în urmă cu ceva timp, potrivit celor de la antenastars.ro.

Care e averea lui Iohannis

Cea mai recentă declarație de avere a lui Iohannis indică o creștere semnificativă în ultimul an. Aceasta se datorează, în mare parte, soției sale. Averea a crescut foarte mult în ultimele 12 luni datorită unui nou apartament de 67 de metri pătrați din Sibiu. Acesta din urmă a fost moștenit de soția sa. Înainte de declarația de avere înregistrată pe 11 iunie, Klaus Iohannis avea două apartamente și trei case. Acestora li se mai adaugă un apartament de 67 de metri moștenit de Carmen Iohannis în 2020.

El a mai încasat 1275 de lei în ultimul an, bani proveniți de la editura Curtea Vechea. De-a lungul timpului, Iohannis a publicat un număr de trei volume prin intermediul editurii menționate. Este vorba de ”Pas cu pas”, ”Primul pas” şi ”EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”, în limbile română şi engleză.