Adevărata avere a lui Bill Gates! Și-a lăsat amprenta asupra istoriei umane

Bill Gates a persoana care a câștigat cei mai mulți bani în perioada 1995-2007, conform informațiilor transmise de către CNN. Acest lucru s-a încheiat în anul 2008, când a pierdut poziția respectivă în fața lui Warren Buffet.

Totuși, trebuie menționat că acest lucru a fost influențat de faptul că Gates a renunțat la poziția sa de CEO al Microsoft în anul 2007. De atunci, miliardarul și fosta lui soție, Melinda Gates, și-au dat o bună parte din avere către munca umanitară. Fundația Bill & Melinda Gates a fost fondată în anul 2000, cu 20 de miliarde de dolari din acestuia. Din acel moment, fundația a devenit cea mai mare organizație filantropică din lume, potrivit Bill & Melinda Gates Foundation.

A cheltuit 127 de milioane de dolari pe cea mai impresionantă vila a sa

După toată câștigurile, investițiile, donațiile și 1.36% din acțiunile Microsoft (conform CNBC), averea lui Bill Gates este de 130.5 miliarde de dolari. Acesta a devenit unul dintre cele opt persoane din lume a căror avere a depășit 100 de miliarde de dolari. Amintim că Jeff Bezos se află în continuare pe primul loc, cu 181.6 miliarde de dolari, arată Visual Capitalist.

Trebuie menționat și faptul că Bill Gates a cheltuit 127 de milioane de dolari pe cea mai impresionantă vila a sa, Xanadu 2.0. Proprietatea respectivă, dotată cu tehnologie de ultimă oră, se află în Medina, Washington. Totuși, Gates a fost numit un cheltuitor destul de modest, luând în considerare toți banii pe care îi are, chiar dacă deține, printre altele, un avion privat.

De asemenea, Bill și Melinda au punctat, la un moment dat, că este „nedrept” că au atât de mulți bani, potrivit Business Insider. O altă realizare impresionantă a lui Bill Gates este faptul că, la vârsta de 31 de ani, acesta a devenit în anul 1987 cel mai tânăr miliardar al planetei.

Sursa foto: Dreamstime