Pe aceeaşi platformă industrială va fi pusă în funcţie din luna iunie şi o linie de producţie de polistiren cu o capacitate de producţie anuală de 700.000 de metri cubi.

 „La 20 aprilie, când a început să livreze constant și fabrica din Roman, am înregistrat o creștere de 49,44% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Marcel Bărbuţ.

În prezent, AdePlast are trei platforme de producţie funcţionale. La Oradea produce în trei fabrici separate mortare, vopsea şi polistiren (EPS), la Ploieşti deţine linii de producţie pentru mortare, polistiren şi de la mijlocul anului vopsea, cu o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă, iar la Roman se produc deja mortare şi urmează inaugurarea fabricii de polistiren. Compania a investit în dezvoltarea acestor unităţi de producţie circa 22 mil. euro, bani proveniţi atât din sursele proprii ale proprietarului, cât şi din credite bancare.

„Dacă anul trecut am reuşit să exportăm de peste 4 milioane de lei, în acest an vom continua eforturile în această direcţie, atât spre Estul Europei, cât şi, sau mai ales, spre Vest. Acordul nostru cu Düfa prevede că în schimbul acelor produse pe care, pentru început, le vom importa din Germania, să oferim produse AdePlast care vor merge pe piaţele din Ungaria şi Germania. Foarte importantă pentru noi devine și piața din Ucraina. Partenerul firmei  Meffert AG din Ucraina este interesat de o investiție într-o fabrică de mortare uscate și una de polistiren. Am stabilit o strategie clară  ca aproximativ  1-2 ani AdePlast să producă sub eticheta privată polistiren și adezivi,  după care se va face o investiție comună în două fabrici identice cu cele din România. Am stabilit deja ca după sărbători să ne întâlnim pentru a semna contractele de colaborare”, precizează Marcel Bărbuţ.

Omul de afaceri a anunţat la sfârşitul lunii trecute preluarea licenţelor de producţie a vopselelor Düfa pentru România şi Bulgaria de la grupul german Meffert. Producţia a fost transferată la Oradea şi în primă fază produsele premium ale brandului vor fi importate din Germania.

Compania a trecut şi printr-un amplu proces de reorganizare a afacerii, pe trei divizii de business: Divizia Vopsele, Divizia Termosistem și Divizia Adezivi și Mortare Uscate, fiecare dintre acestea având management separat. Divizia Vopsele este condusă de Bogdan Pîrvu, Divizia Termosistem este coordonată de Octavian Nicula, iar cea de adezivi va rămâne în subordinea lui Marcel Bărbuţ.