Iulia Albu a explodat la adresa lui Carmen Iohannis pe care a criticat-o că a greșit purtând la întâlnirea cu Suveranul Pontif o rochie albă. Greșeală este însă a celei care a lansat comentariul dur și nicidecum a Primei Doamne.

Carmen Iohannis a venit îmbrăcată într-o rochie bleu ciel, accesorizată cu pantofi stiletto, de culoare albă și o geantă plic într-o nuanță de roz pal. Este șocant comentariul Iuliei Albu iar explicația poate fi extrem de simplă.

În consecință, ori Iulia Albu nu a fost foarte atentă, lucru nepermis într-o astfel de situație sau a vrut să profite de momentul extrem de mediatizat ca să iasă din nou în evidență folosindu-se de evenimente sau persoane cu o imagine favorabilă.

Redăm integral comentariul acesteia:

”Carmen Iohannis da cu bată în baltă și cu bățul în gard, abuzând de un privilegiu care NU îi aparține! „Le privilège du blanc’ este un privilegiu EXCLUSIV al reginelor sau prințeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar și-au acoperit întotdeauna părul.  Mantilla (vălul specific adesea confecționat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif și poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, așa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu papa . De la Melania Trump la Mme Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront. Sigur, noi vorbim doar de niște cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ținută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puțin firește, cu această ocazie. Regulă generală de etichetă este aceea de modestie și respect conform normelor catolice. Sigur, noi nu suntem toți catolici și in niciun caz mai catolici decât Papa, dar, ipotetic și realist vorbind, sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist pentru Doamna Iohannis.”, a spus Iulia Albu pentru VIVA!.

De altfel, jurnaliștii de la click.ro au dezvăluit și cine a creat rochia purtată de Carmen Iohannis și ce mesaj a vrut să transmită.

Sursa citată a menționat că Eli Lăslean și soția președintelui au căzut de acord asupra unei rochii vaporoase, bleu ciel. Carmen Iohannis a vrut să transmită un mesaj de seninătate prin intermediul acestei nuanțe.

”Ținuta purtată de Carmen Iohannis a fost pregătită special pentru acest eveniment și am vrut să transmitem, totodată, și un mesaj. Culoarea bleu ciel exprimă seninătate, este o nuanță rafinată și serenă, precum sufletul doamnei Iohannis. Materialul este un crep de mătase naturală, fluid, ușor, confortabil, cu un croi și o simplitate studiate, care pun în valoare silueta, dar în același timp conferă și o notă de austeritate. Este o eleganță discretă ce o și caracterizează pe prima doamnă.  Am pregătit din timp această ținută. Doamna Iohannis și-a dorit o culoare senină.  A venit la câteva probe înainte”, a declarat Eli Lăslean, în exclusivitate pentru Click!

Prima doamnă și-a accesorizat ținuta cu o pereche de pantofi stiletto crem și o geantă plic în aceeași nuanță.