Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, susține că are informații conform cărora Liviu Dragnea și Darius Vâlcov au pus la cale o strategie prin care încearcă să negocieze împrumuturi cu dobândă ”preferențială” din Rusia și din China. 

”Dragnea si Valcov negociaza cu Rusia si China imprumuturi cu dobanda “preferentiala”! Planul a inceput sa fie implementat de prin 2014.
Va aduceti aminte campania puternica de manipulare despre “beneficiile” investitorilor chinezi in Romania.
Dar CE s-a opus atunci.
Acum PSD-ul lui Dragnea si ALDE-ul lui Tariceanu au schimbat tactica. Intai distrug tara si schimba legile (investitii prin PPP si nu fonduri UE) in asa fel incat interventia Chinei si a Rusiei sa fie mai usoara.
Colegii mei v-au explicat cum OUG 114 in combinatie cu legea off-shore duc la o dependenta a Romaniei si mai mare de Rusia.
Este evidenta acum si strategia si in ceea ce priveste finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice.
Intai taxezi bancile si incepi o campanie de demonizare a tot ce inseamna investitor de la vest. Dupa aceea te plangi ca nu te poti imprumuta de la acestia pentru ca pretul este prea mare.
Solutia pe care ne-o va prezenta Dragnea intr-o emisiune la o televiziune furnizoare de #fakenews? Imprumuturi cu dobanda “preferentiala” din Rusia si din China.
Este o strategie pe care Rusia a folosit-o in trecut dar si recent in Venezuela. La fel si China in Africa si bineinteles Venezuela.
Cele doua tari folosesc aceasta strategie pentru a controla dupa aceea politic un guvern. De aceea acum Rusia si China au o problema cu schimbarea de regim din Venezuela. Stiu foarte bine ca un regim nou s-ar putea sa se uite la cum au fost facute imprumuturile din trecut. (Venezuela are miliarde de dolari imprumuturi de la Rusia si China pentru care plateasc cu.. of course, petrol )

 

Razboiul inceput de PSD+ALDE cu investitorii straini nu este intamplator. Nici distrugerea economiei. Reprezinta planul PSD+ALDE de a justifica in cateva luni imprumuturi directe de la China si indirecte de la China si Rusia.

Iar pentru a se asigura ca doar China si Rusia raman “optiunile” Romaniei, incepe in aceste zile demonizarea FMI si a CE.

Dobanda “preferentiala” o sa fie argumentul suprem. Asa ne vor arunca in bratele rusilor si chinezilor.

Este extrem de “ciudata” lipsa de reactie a institutiilor statului. Mai ales in conditiile in care PSD si ALDE nu se mai ascund.”, a susținut Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebok.