„Cireaşa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului: acum, în laboratoarele Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost elaborat draftul unei noi OUG ‘pentru înfiinţarea Gărzii Naţionale Forestiere ‘, dar care de fapt desfiinţează cele 9 gărzi forestiere teritoriale, singurele entităţi care ţin de ani de zile piept în teren mafiei pădurilor, singurele entităţi care se opun cu adevărat defrişărilor ilegale şi infracţiunilor silvice!

Sub pretextul unei ‘reorganizări’ de faţadă, Guvernul PNL vrea să înlocuiască profesioniştii care au ocupat funcţiile prin concurs cu politruci obedienţi şi oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României!

Deja este mult prea mult, deja s-a depăşit linia roşie”, a scris Doina Pană pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Orban îi protejează pe cei care taie ilegal pădurile

Aceasta este de părere că actualul Guvernu nu are niciun interes în a proteja pădurile, ba din contră, îi protejează pe cei care taie ilegal comoara României.

„Guvernul PNL protejează securea, nicidecum pădurea. De 8 luni de când, chipurile, guvernează România, Guvernul Orban a fost pentru păduri ‘lupul care păzeşte oile’.

Folosind sloganul ‘toleranţă 0 pentru tăierile ilegale’, prin măsurile pe care le-au luat şi le iau în continuare liberalii demonstrează în fiecare zi că ei apără toporul, nu poporul”, a mai scris deputatul PSD Bistriţa-Năsăud.

Guvernul PNL a dat OUG pentru desfiinţarea Gărzii Naţionale Forestiere

„Dacă adăugăm la toate acestea ce trebuia să facă şi n-a făcut în cele 8 luni împotriva tăierilor ilegale (să continue protocolul semnat cu STS încă din 2017 pentru dezvoltarea SUMAL, a Radarului Pădurilor, sistemul GPS pentru transport de lemn, sistemul de hărţi satelitare pentru depistarea tăierilor ilegale, operaţionalizarea Inspectorului pădurilor şi, evident, să întărească cele 9 gărzi forestiere teritoriale sub cupola Gărzii Naţionale Forestiere), concluzia e foarte clară: pădurile trebuie apărate nu doar de cei care le defrişează, ci şi de măsurile ticăloase promovate de Guvernul Orban”, a adăugat fostul ministru.