Cu Nokia Belle, utilizatorii îşi vor putea transforma smartphone-ul Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 sau Nokia Oro, beneficiind de o serie întreagă de îmbunătăţiri. Nokia Belle pentru Nokia 500 va fi disponibil în următoarele săptămâni.

Nokia Belle oferă mai multe opţiuni de personalizare. Numărul ecranelor principale creşte de la trei la şase, astfel că, prin doar câteva atingeri, utilizatorii pot accesa toate aplicaţiile şi serviciile preferate. Noile widget-uri, acum mai mari, afişează aplicaţiile cele mai importante direct pe ecranul principal, acestea fiind mereu la îndemână. Pentru a muta o pictogramă de pe un ecran principal pe altul, utilizatorii trebuie doar să apese lung pictograma şi apoi să o mute cu degetul pe alt ecran.

Noua interfaţă îmbunătăţită a Nokia Belle include şi noi capabilităţi precum aplicaţii pentru imagini, cu înregistrare video HD la 30 de cadre pe secundă şi un browser îmbunătăţit care permite cautarea rapidă şi vizualizarea de clipuri video pe Web. Structura meniurilor a fost simplificată, fiind adăugată o bară de notificări pentru accesarea rapidă a setărilor sau capabilităţilor de bază.

În plus, cu Nokia Belle vă puteţi spori productivitatea atunci când vă aflaţi în mişcare, cu ajutorul unei game extinse de aplicaţii Microsoft, puternice, precum Lync şi OneNote, care vor fi disponibile în curând gratuit.

Instalarea Nokia Belle necesită conectarea terminalului mobil la un PC. Utilizatorii trebuie să se asigure că au instalată pe PC cea mai nouă versiune a Nokia Suite (3.3 sau mai recentă) şi apoi să conecteze telefonul la computerul personal cu ajutorul unui cablu USB.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/h3REHGbxqn0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>