Profitul înainte de taxe ar urma să crească anul viitor de la 425 milioane de euro (531 milioane de dolari) la 450 milioane de euro, comparativ cu prognoza anterioară ce indica un câştig de 550 milioane de euro, a anunţat Uniqa. De asemenea, compania se aşteaptă la un avans moderat al primelor.

Miercuri, acţiunile Uniqa au scăzut cu 3%, la 8,67 euro, la bursa de la Viena. Compania concurează cu liderul pieţei Vienna Insurance Group AG (VIG) pe pieţele din Austria şi din Europa de Est.

Înrăutăţirea estimărilor de creştere, tensiunile geopolitice şi scăderea ratelor dobânzilor 'au ca rezultat un nivel neobişnuit de ridicat al incertitudinilor privind dezvoltarea economică pe termen mediu', a anunţat asiguratorul austriac.

Compania, care a obţinut anul trecut 757 milioane de euro din vânzarea de acţiuni, are ca obiectiv dublarea numărului de clienţi până în 2020. Directorul general Andreas Brandstetter, care a redus costurile pentru a majora profitabilitatea, a afirmat că intenţionează să îndeplinească acest obiectiv 'fără achiziţii masive, riscante'.

În Europa de Est, PIB-ul va înregistra o creştere medie de 1,2% în 2014 şi 1,7% în 2015, a estimat luna trecută FMI, după ce în aprilie prognoza un avans de 1,6% anul acesta şi de 2,5% anul viitor.

Asigurătorul austriac, care operează în 15 ţări din Europa de Est, se aşteaptă anul acesta la un profit înainte de taxe de 370-380 milioane de euro, un avans de peste 20% faţă de anul trecut. În trimestrul trei din 2014, profitul înainte de taxe a urcat la 93,7 milioane de euro, de la 69,7 milioane de euro în perioada similară din 2013.

Uniqa operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane şi ocupă locul cinci pe piaţa locală de asigurări generale.

AGERPRES