Provizioanele suplimentare pentru creditele neperformante în Ucraina vor majora anul acesta pierderile subsidiarei la peste 50 de miliarde de forinţi (203 milioane de dolari), faţă de estimarea anterioară de 30 de miliarde de forinţi, conform rezultatelor financiare publicate vineri de OTP.

Vineri, la bursa de la Budapesta, acţiunile OTP înregistrau un declin de 1,2%, la 4.032 forinţi, cel mai redus nivel din 7 noiembrie, adâncind scăderea titlurilor în acest an la 1,4%.

'Ne aşteptăm la majorarea pierderilor în Rusia şi Ucraina, iar ambele subsidiare vor rămâne neprofitabile în trimestrul patru din 2014', a afirmat, vineri, directorul financiar Laszlo Bencsik.

Acesta şi-a exprimat speranţa că situaţia din Ucraina se va stabiliza pe termen mediu spre lung, iar sprijinul financiar venit de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) va ajuta la consolidarea economiei ţării.

În trimestrul trei din 2014, banca a înregistrat un profit net de 34 de miliarde de forinţi, faţă de pierderi nete de 153 de miliarde de forinţi în precedentele trei luni.

Provizioanele pentru risc au urcat cu 3%, la 65 de miliarde de forinţi, rata creditelor neperformante ajungând la 21,8%. OTP se aşteaptă la pierderi de 12,7 de miliarde de forinţi în Rusia anul acesta.

OTP are operaţiuni în opt ţări din Europa Centrală şi de Est. Pe piaţa locală, OTP Bank România, membră a OTP Group, a semnat, la finalul lunii iulie, contractul de achiziţie în proporţie de 100% a acţiunilor Millennium Bank România, membră a Banco Comercial Portugues, valoarea tranzacţiei fiind de 39 de milioane de euro.

AGERPRES