În jurul orei 10,15 a.m., acţiunile Fiat Chrysler Automobiles erau în scădere cu 3,4%, valoarea de piaţă a Fiat Chrysler fiind de 18,6 miliarde de euro. 

Potrivit unui articol publicat sâmbătă în New York Times, în luna martie a acestui an, directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, i-a invitat pe directorii General Motors să se întâlnească pentru a discuta o posibilă fuziune, însă invitaţia a fost respinsă. 

'Şansele pentru ca o operaţiune de tip fuziune&achiziţie să aibă loc acum sunt mai mici decât în urmă cu doi ani', a apreciat analistul Băncii Akros, Gabriele Gambarova. 

Chiar dacă ştirea că GM a respins oferta lui Marchionne este una negativă, în opinia analistului, cel mai bun candidat pentru o fuziune este Volkswagen, urmat de GM. 

Sergio Marchionne a declarat în repetate rânduri că industria auto trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, în condiţiile în care producătorii auto se confruntă cu randamente reduse şi creşterea capitalurilor necesare pentru dezvoltarea de noi automobile. 

Marchionne estima în luna martie că o fuziune cu GM sau Ford Motor ar putea fi fezabilă din punct de vedere tehnic, însă, atât GM, cât şi Ford, au precizat că se concentrează pe propriile planuri de afaceri.

AGERPRES