Titlurile Bank of Cyprus au fost suspendate de la tranzacţionare în martie 2013, când reprezentanţii FMI, UE, BCE au acceptat să acorde Ciprului un pachet de asistenţă financiară de 10 miliarde de euro, în schimbul unui plan de măsuri economice (creşteri de impozite, privatizări etc.) şi a restructurării drastice a sectorului său financiar.

În schimbul asistenţei financiare, Ciprul a acceptat să închidă a doua mare bancă locală, Laiki Bank, şi, de asemenea, să impună pierderi deponenţilor la Bank of Cyprus.

În august, Bank of Cyprus a anunţat că şi-a majorat capitalul cu un miliard de euro, atrăgând investiţii din partea BERD şi a miliardarului american Wilbur Ross. Testele de stres au arătat că numai Hellenic Bank are nevoie de capital suplimentar în valoare de 105 milioane de euro, în cazul unui scenariu advers. Alte două grupuri, Bank of Cyprus (prezentă şi în România) şi Co-Op, deşi au înregistrat anul trecut deficit de capital, şi-au rezolvat între timp problemele.

'Banca este încântată să anunţe că va continua procedurile de listare a acţiunilor la Cyprus Stock Exchange şi Athens Exchange', se arată într-un comunicat publicat vineri de grupul bancar cipriot.

AGERPRES