Poliţiştii Capitalei au aplicat 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 475.000 lei, în urma acţiunilor desfăşurate în weekend de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 2.700 de obiective: pieţe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis luni.

Acţiunile de verificare vor continua şi în zilele următoare

În această perioadă, au fost legitimate mai mult de 4.300 de persoane şi în peste 2.300 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi de subteran au fost efectuate controale.

„Poliţiştii aflaţi în teren au revenit cu recomandări privind portul măştii de protecţie şi pentru păstrarea distanţării fizice. Acţiunile de verificare continuă şi la acest moment şi, aşa cum am precizat, vor continua şi în zilele următoare.

Facem apel la toţi cetăţenii să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte normele sanitare”, arată sursa citată.

Transmitere comunitară accentuată în București

Poliţia mai atrage atenţia că, pe fondul creşterii numărului de cazuri, trebuie să fim conştienţi de responsabilitatea faţă de familii şi de toţi membrii comunităţii.

În context, Premierul Ludovic Orban a atras duminică seară atenția că în București se înregistrează o transmitere comunitară accentuată.

În consecință, Orban a anunțat că autoritățile vor institui cele mai aspre măsuri pe care le permite în acest moment legislația, în speță starea de alertă, pentru a opri și chiar inversa evoluția crescătoare a epidemiei de coronavirus.

Prefectul Bucureştiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, va constata depăşirea pragului de trei la mie şi luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii şi ale hotărârii de Guvern privind starea de alertă”, adăugat Orban.