Ponderea cea mai mare din acționariatul Fondului Proprietatea o au în continuare persoanele fizice române, cu un total de 38,11%, însă ponderea acestora scade de la lună la lună din cauza vânzărilor efectuate de persoanele despăgubite care vor să își monetizeze deținerile. Față de luna august, participația acționarilor români a scăzut cu un punct procentual.
Crește, în schimb, ponderea acționarilor instituționali străini, care a ajuns la aproape 37% din capitalul social vărsat, în creștere de la 34,7% cu o lună în urmă. Statul român rămâne principalul acționar, cu doar 5,01%, urmat de Palade van Dusen Georgia, moștenitoarea industriașului Nicolea Malaxa cu 3,09%, pe locul al treilea se situează fondul de investiții Machester Securities tot cu 3,09%.
Acționarii instituționali români au un pachet total de 10,49%, ceea ce ne arată că Fondul Proprietatea este mai atractiv pentru străini decât pentru români. De altfel, în această pondere este inclusă și deținerea de 1,69% rezultată din răscumpărarea acțiunilor Fondului efectuată de Franklin Templeton. Persoanele fizice nerezidente au un pachet total de 9,4%.
Estimările oficiale ale Franklin Templeton, managerul Fondului, arată că deținerea statului se va reduce la zero până la sfârșitul acestui an, acțiunile urmând a fi distribuite foștilor proprietari din comunism. Ieșirea statului român din acționariat ar putea duce și la modificarea drepturilor de vot din acționariat, iar investitorii instituționali străini ar putea prelua controlul dacă vor acționa concertat.