În februarie, cel mai mare acţionar al FP, un fond american, a propus vânzarea de active, distribuirea banilor obţinuţi prin aceste tranzacţii către acţionari şi comisionul suplimentar pentru administrator.

Pe ordinea de zi a AGA programată pentru 4 aprilie figurează şi o propunere de revocare a membrilor Comitetului Reprezentanţilor şi alegerea altora. Propunerea a fost făcută de patru acţionari, printre care moştenitorii fostului industriaş Nicolae Malaxa, Georgia Palade van Duse şi Philipe Palade, dar şi de firmele Grantelast Limited şi POAH One Acquisition Holdings IV Limited.

Comitetul Reprezentanţilor este format din patru membri şi un preşedinte. Trei membri ai Comitetului sunt reprezentanţi ai statului, respectiv Cristian Buşu, fost consilier al lui Emil Boc şi fost director economic al Fondului, Doru-Petru Dudaş, director general în cadrul Ministerului Finanţelor, şi Simion Dorin Rusu, consilier personal al fostului ministrului al Economiei Adriean Videanu. Preşedinte este Sorin Mîndruţescu, şeful Oracle România, iar un loc este ocupat provizoriu de Julian Healy, propus de al doilea mare acţionar al FP, compania de administrare a investiţiilor City of London Investment Management.

Altă propunere de pe ordinea de zi a AGA programată pentru 4 aprilie vizează şi apropbarea, în principiu, a listării secundare a Fondului Proprietatea pe bursa de la Varşovia.

De asemenea, pe ordinea de zi sunt înscrise şi unele modificări ale actului constitutiv în ceea ce priveşte prezenţa la AGA, precum şi propunerea de diminuare a capitalului social al Fondului cu 240,3 milioane lei, reprezentând valoarea acţiunilor răscumpărate anul trecut, de la 13,778 miliarde lei la 13,538 miliarde lei.

Acţionarii vor dezbate şi modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului Proprietatea. Potrivit bugetului aprobat în noiembrie de acţionari, Fondul estimează că va obţine în acest an un profit net de 442,5 milioane de lei.
Sursa: Agerpres