Procesul este în plină derulare, conform calendarului asumat şi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar compania va fi capitalizată, în perioada următoare, potrivit etapelor incluse în planul de redresare.
”Echipa Carpatica Asig, cu sprijinul acţionarilor săi, a urmat toţi paşii necesari pentru a atinge obiectivele incluse în planul de redresare a companiei (…). Numărul reclamaţiilor s-a redus semnificativ, iar daunele sunt gestionate şi plătite rapid. Zilnic, Carpatica Asig plăteşte despăgubiri de peste două milioane de lei”, a declarat Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig.
În prezent, acţionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% şi Transcar Sibiu, cu o deţinere de 6,64%. Un pachet de 0,59% din acţiunile companiei sunt deţinute de persoane fizice.

Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Compania şi-a schimbat denumirea în Carpatica Asig în anul 2004. Parte a grupului financiar Carpatica, compania are la nivel naţional peste 90 de unităţi, colaborează cu peste 5.000 de intermediari şi practică doar asigurări generale (non-viaţă).