"Un risc mult mai mare pentru acţionarii Berkshire este ca Buffett să-şi piardă minţile şi să înceapă să ia decizii proaste de investiţii, fără a recunoaşte acest lucru. Iar ceilalţi membri din conducere nu îi vor lua cârma din mâini pentru că se vor gândi că un Buffett mai slab este mai bun decât oricine altcineva", susţine Tilson, citat de Business Insider.

Din fericire, însă, Buffett este suficient de inteligent încât a anticipat acest risc, motiv pentru care i-a instruit pe membrii board-ului director al Berkshire Hathaway că principala lor datorie este să preia conducerea dacă el nu mai este în stare să o facă.
Luna trecută, Buffett a anunţat că din luna iulie va începe tratamentul pentru cancerul de prostată cu care a fost diagnosticat, dar a menţionat că starea sa de sănătate nu-i pun viaţa în pericol.
Succesiunea a fost una dintre cele mai tensionate şi controversate probleme pentru acţionarii Berkshire Hathaway în ultimii ani.  "Oracolul din Omaha" anunţase, în scrisoarea anuală către investitori, din februarie, că board-ul director al Berkshire Hathaway a găsit un succesor pentru înlocuirea sa din poziţia de director general, pentru a calma temerile unor acţionari privind viitorul companiei după retragerea sa. El însă nu a menţionat şi cine va fi următorul CEO al Berkshire Hathaway.
Totul despre viaţa şi averea lui Warren Buffett într-un infografic de excepţie