General Motors (GM) şi producătorul canadian de componente auto Magna International Inc. au ajuns la un acord de principiu ce ar putea salva constructorul german Opel, au declarat surse apropiate negocierilor, citate de presa internaţională.

Constructorul auto american şi Magna au discutat privind un memorandum de înţelegere care ar urma să stea la baza unei finanţări de 1,5 miliarde de euro de la statul german, respectiv a unei soluţii de administrare a Opel în cazul unui faliment al GM.

„S-a ajuns la un acord cadru. Scopul este acela de a fi stabilite cât mai multe detalii înaintea întâlnirii cu cancelarul Angela Merkel, pentru a semna un memorandum de înţelegere”, au spus unele surse implicate în preocesul de negociere.

Eforturile germanilor de a salva compania Opel deţinută de General Motors (GM) au fost ameninţate vineri, după ce Fiat a anunţat că renuţă la negocierile cu autorităţile din Berlin, iar Magna International dădea semne de nemulţumire faţă de noile pretenţii ale GM.

CEO-ul Fiat, Sergio Marchionne a declarat, prin intermediul unui comunicat, că nu a primit accesul deplin la înregistrările contabile ale Opel şi de aceea nu se află în poziţia de a putea propune un proiect de fuziune viabil.

Marchione a precizat că Fiar ar putea fi expusă astfel unor riscuri care nu sunt necesare şi fără acoperire.