Conform oficialilor BVB, acordul permite realizarea elementelor esențiale ale unui astfel de proces, respectiv etapa evaluării companiilor. Echipe de experți din partea ambelor companii au fost dedicate acestui proiect în scopul stabilirii principiilor și condițiilor de colaborare între părți pentru a crea premisele realizării potențialei fuziuni.

Ludwik Sobolewski, director general al BVB a menționat că „suntem mulțumiți că unul dintre cele mai complexe proiecte derulate de Bursa de Valori București dobândește un nou impuls. Credem că absorbția SIBEX de către BVB poate conduce la dezvoltarea infrastructurii de piață, aducând numai avantaje părților interesate, iar acesta este și obiectivul pe care BVB îl urmărește cu determinare, pe măsură ce avansează în acest proiect”.

De asemenea, directorul general al SIBEX, Ovidiu Petru, a declarat că „ne dorim ca o strânsă coordonare a eforturilor celor două echipe să genereze un proiect de succes, care să satisfacă așteptările acționarilor și participanților la piață”.

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacționare și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare.  Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010.

Sibex – Sibiu Stock Exchange a fost înființată în 1994 având ca obiect inițial de activitate intermedierea de mărfuri, iar începând cu anul 1997 s-a concentrat pe dezvoltarea și administrarea piețelor de instrumente financiare de tipul produselor derivate. În prezent, SIBEX este operator de piață și administrator al unei piețe de derivate fiind în același timp administrator al unei piețe reglementate la vedere și al unui sistem alternativ de tranzacționare. SIBEX este începând cu anul 2010 o companie listata pe propria piață reglementată.