OTP Bank anunță preluarea subsidiarei slovene a grupului francez Societe Generale, SKB Banka. În urma tranzacției, OTP Bank va deține 99,73% din SKB Banka și va controla și subsidiarele locale ale băncii.

Cu o cotă de piață de aproape 9%, SKB Banka deține locul patru pe piața bancară din Slovenia, cu activități în zona de retail și segmentul corporate. Odată cu achiziția băncii slovene, grupul OTP este prezent în 12 țări din regiunea Europei Centrale și de Est. OTP Bank Group și-a consolidat poziția în Europa Centrală, de Est și SE în ultimii ani, în mare parte prin preluarea afacerilor de la Societe Generale.

„Ca parte a grupului OTP, continuăm să investim în creșterea și dezvoltarea de produse și servicii bancare simple și inovatoare. Cu puterea grupului OTP, vă oferim securitate financiară și vă sprijinim planurile cu nume și culori noi, în timp ce binecunoscutele produse și servicii rămân aceleași”, declară SKB Banka.

OTP, cea mai mare bancă comercială din Ungaria și unul dintre cei mai mari furnizori independenți de servicii financiare din Europa Centrală și de Est, a făcut deja o încercare de a intra pe piața slovenă în 2014, când a fost unul dintre ofertanții pentru banca NKBM, potrivit rapoartelor neoficiale.

Vânzarea SKB Banka vine în ciuda rezultatelor pozitive ale băncii în ultimul an. SKB Banka a generat un profit net de 57,6 mil. euro în 2018, o creștere de 32,7% față de anul trecut, marcând al doilea cel mai bun rezultat al băncii de când a devenit parte a Societe Generale.