Acești români ies din carantină! Măsura se ridică de azi, 23 aprilie. Incidența a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori

Primăria municipiului Constanța informează că restricțiile impuse în zilele de vineri, sâmbătă și duminică vor fi ridicate începând de azi, 23 aprilie. Carantinarea de weekend nu va mai fi aplicată în municipiul Constanța deoarece rata de infectare a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.

Potrivit comunciatului de presă din partea Primăriei Constanța, primarul Vergil Chițac va convoca, azi, Comitetul Locale pentru Situații de Urgență pentru a decide ce alte măsuri de relaxare ar putea fi adoptate.

Nu este nevoie de o hotărâre CJSU

Amintim că, pentru relaxarea restricțiilor în zonele unde incidența este ridicată, nu este nevoie de o hotărâre CJSU. În cazul în care incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori, atunci restricțiile nu se mai aplică.

În plus, primăriile zonelor vizate de aceste restricții sunt obligate să informeze atât populația, cât și operatorii economici, cu privire la ridicarea restricțiilor, notează Realitatea de Constanța.

Prefectura Ilfov a dat și ea liber la circulație

Vești bune pentru românii care locuiesc în localităţile Berceni, Dobroeşti şi Otopeni. Potrivit ultimelor informații transmise de Prefectura Ilfov, acestea ies din carantină joi seara, la ora 22,00.

Mai exact, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţa de joi, hotărâri de încetare a măsurii de carantină zonală pentru aceste localităţi. În ceea  ce privește incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, aceasta este joi de 5,95 în Berceni, 5,23 în Dobroeşti şi 5,59 în Otopeni.

De menționat este faptul că, Berceni şi Otopeni au intrat în carantină din 18 martie, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 1 aprilie cu două săptămâni şi din 15 aprilie cu şapte zile.

Sursă foto: Dreamstime