Ultima calificată din preliminarii pentru Euro 2020 este Țara Galilor iar Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveția, Danemarca, Croația, Spania, Suedia, Polonia, Austria, Franța, Turcia, Belgia, Rusia, Italia și Finlanda completează 20 de locuri din cele 24 rezervate turneului final, ultimele patru urmând a fi decise la barajul din martie 2020.

Urnele de la turneul final au fost stabilite de către UEFA și România știe deja două dintre cele trei echipe pe care le-ar putea întâlni la Euro 2020. Naționala României ar putea evolua în grupa C, alături de Olanda și Ucraina, plus încă una dintre Portugalia, Turcia, Austria, Suedia sau Cehia.

Gazdele grupei sunt România și Olanda, fapt care face ca acestea să fie automat repartizate împreună. Apoi, patru dintre fruntașii de serie știu deja în ce grupe vor evolua, fiind și ei tot gazde. Una dintre celelalte două grupe rămase este găzduită de către Rusia, formație pe care Ucraina nu o poate întâlni din cauza conflictelor politice.

Singura echipă care lipsește ar veni din urna 3, urmând să fie una dintre Portugalia, Turcia, Austria, Suedia sau Cehia.

Urnele pentru Euro 2020 vor fi următoarele:

Urna 1: Belgia, Italia, Anglia, Germania, Spania, Ucraina

Urna 2: Franţa, Polonia, Elveţia, Croaţia, Olanda, Rusia

Urna 3: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia

Urna 4: Ţara Galilor, Finlanda, câştigătoare baraj A, câştigătoare baraj B, câştigătoare baraj C, câştigătoare baraj D

România urmează să joace în play-off-ul Ligii Naţiunilor, de unde vor ajunge la Euro 2020 încă patru echipe, pe lângă cele 20 calificate direct.

Tabloul play-off-ului este completat pentru Diviza B și Divizia D. În Divizia C vor fi garantat cele trei echipe care și-au câștigat grupa de Liga Națiunilor, Scoția, Norvegia și Serbia, iar procedura UEFA presupune tragere la sorți, din restul de patru echipe, Bulgaria, Israel, Ungaria și România, pentru a fi desemnată echipa care va completa barajul de Divizia C, conform romaniatv.net