Potrivit expertizei tehnice pentru lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, pe tronsonul dintre Ilia şi Holdea, aflat în judetul Hunedoara, ar trebui impusă o limitare de viteză de 80 km/h şi o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Inaugurarea lotului 3, care are o lungime de 21 de km, ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare dacă se rezolvă și problema descărcării nodului rutier de la Holdea, care încă nu a fost recepționat, scrie romania-actualitati.ro.

Deschiderea autostrăzii, fie și cu interdicție pentru camioane, ar mai reduce aglomerația de pe DN 7 Valea Mureșului respectiv, DN 68 A Săcămaș-Holdea-Margina. Practic, pentru șoferii cu autoturisme și autoutilitare ușoare de la Sibiu la Vama Nădlac 2 ar mai rămâne un tronson de 15 km. lungime fără autostradă și cu deviere pe DN 68 A.

Ministerul Transporturilor a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva, invocând grave probleme de calitate, în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme şi a înaintat o acţiune în instanţă.

”Probabil săptămâna viitoare, am discutat cu domnul Scarlat, vom deschide şi tronsonul 3, Lugoj – Deva lotul 3. Acolo era o problemă la cine a condiţionat expertiza ca să putem da drumul la trafic la tablierele unui podeţ unde practic va fi o intervenţie de 2-3 zile, cred că e o problemă cum a fost aşezat acel pod şi riscă să fie anumite probleme la structură. Trebuie intervenit şi vom deschide şi acel lot, cu probleme, de altfel. Am să spun acest lucru până în ultima zi că pe acel lot vor fi probleme în exploatare”, spunea ministrul Răzvan Cuc în urmă cu câteva zile.