Construită iniţial în 1952 pentru muncitorii care lucrau în prelucrarea lemnului, localitatea Tone River, din Australia de Vest, a fost abandonată în urmă cu peste un deceniu şi a devenit apoi o destinaţie preferată a amatorilor de aventuri în sălbăticie. 

Persoanele care aspiră să devină primari ai acestei localităţi, dotată cu 20 de locuinţe, o primărie, terenuri de tenis şi de volei, un atelier şi o diversitate de spaţii în aer liber, printre care se numără şi zone pentru pescuit, ar putea plăti în jur de un milion de dolari australieni (720.000 de dolari americani), notează Xinhua. 

Responsabilul cu vânzarea proprietăţii în numele guvernului statului Australia de Vest, agentul imobiliar Colin Wallbank, a declarat vineri pentru postul 9News că în ciuda faptului că aşezarea este situată într-o zonă izolată, la aproximativ 335 kilometri spre sud de capitala statului, Perth, Tone River reprezintă ”o şansă într-o viaţă”. 

”Te simţi ca şi cum ai păşi înapoi în timp, într-o perioadă în care viaţa era mai puţin complicată”, a spus el. 

”Va fi nevoie de o doză de imaginaţie, de multă muncă şi de viziune, însă rezultatul ar putea fi la fel de uimitor şi de măreţ pe cum visezi”, a adăugat agentul imobiliar.

Agerpres