Compania taiwaneza Acer a intrat pe piata telefoanelor mobile inteligente (smartphone), prin lansarea gamei Tempo care beneficiaza de functia touch si au ca sistem de operare Windows Mobile, a anuntat compania in cadrul salonului tematic de la Barcelona.

Primele telefoane (M900 si F900) vor avea la baza tehnologia deja existenta a sistemului de operare Microsoft’s Windows Mobile.

Modelul M900 este echipat cu o tastatura QWERTY, un ecran de 3,8 inch si un scader de autentificare prin amprenta. De asemenea, M900 este prevazut cu GPS incorporat si o camera de 5 MP.

Modelul F900 nu este prevazut cu tastatura QWERTY, insa are si el un ecran de 3,8 inch, camera de 3,2 MP si functia Wi-Fi.

Ambele telefoane vor fi lansate pe piata la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie, potrivit companiei taiwaneze.

Mai mult, compania precizat ca lucreaza deja la un al doilea set de telefoane inteligente, care vor avea la baza sistemul Windows Mobile 6.5. Acestea urmeaza sa fie lansate pe piata la sfarzitul anului curent.

De asemenea, compania a dat de inteles ca intentioneaza sa produca si telefoane bazate pe alte tehnologii, cum ar fi Android, insa nu a detaliat aceste planuri.

Obiectivul Acer este sa devina unul din primii cinci producatori de telefoane mobile inteligente, ceea ce inseaman ca va trebui sa vanda circa 1,3 milioane de unitati pe trimestru, potrivit ultimelor statistici ale Gartner.