Acer Iconia Tab W500 este și tabletă, dar și netbook.  Cu acest model taiwanezii au vrut să împace şi capra, şi varza. Modelul se adresează celor care vor o tabletă de internet, dar care nu se descurcă cu ecranul tactil. Tableta permite conectarea unei tastaturi reale prin intermediul unui dock, transformând tableta într-un netbook obişnuit.
Acer Iconia Tab W500 vine cu sistemul de operare Windows 7 şi cu software-ul Acer Ring care oferă acces imediat la toate caracteristicile şi aplicaţiile speciale preinstalate, Clean Disk, Snipping Tool şi Device Control.
Tableta are un ecran de de 10,1 inchi, un procesor AMD C+50, placă video AMD Radeon HD6250 şi 2GB de RAM. Spaţiul de stocare este de tip SSD de 32 GB. În plus tableta dispune şi de două camere de 1,3 MP (1.280 x 1.024 pixeli). În ceea ce priveşte conectivitatea, Iconia Tab W500 este dotat cu Bluetooth 3.0 cu A2DP şi Wi-Fi.
Cei care nu au mai avut niciodată o tabletă sau un telefon mobil cu ecran tactil vor rămâne impresionaţi de Acer Iconia Tab W500 şi de funcţiile acesteia. Restul, vor fi dezamăgiţi de lipsa aplicaţiilor care sunt oferite de alte tablete dotate cu sisteme de operare precum Android sau Apple iOS.
Un alt minus al tabletei trebuie trecut în dreptul portabilităţi. Aceasta cântăreşte aproape aproape un kilogram, în timp ce o tabletă precum iPad 2 sau Samsung Galaxy Pad cântăreşte în jur de 600 de grame.
În ceea ce priveşte autonomia, Acer Iconia Tab W500 oferă şase ore de navigaţie web sau patru ore de redare video în regim HD. Tableta va fi disponibilă în ţara noastră, la PCGarage, începând de luna viitoare la un preţ de 2.500 de lei.