Cauzele sunt multiple, dar în general este vorba despre alimentație proastă și stres. Diabetul face din ce în ce mai multe victime, ceea ce îi alarmează pe doctori foarte tare.

În România, una din 10 persoane are o formă de diabet. Studiile arată cî un procent de 11,6% dintre persoanele diagnosticate cu diabet ajung la spital cel puțin o dată pe an din cauza complicațiilor provocate de această boală.

Doctorii trag un semnal de alrmă pentru absolut toată lumea. La nivel european există aproximativ 22 milioane de persoane nediagnosticate încă, conform estimărilor Asociației Europeane pentru Studiul Diabetului.

Tot aceași asociați estimează că la fiecare 6 secunde cineva moare din cauza complicațiilor cauzate de diabet.

Se pare că diabetul a devenit boala mileniului, iar principala cauză este alimentația proastă compusă din produsele procesate care se găsesc astăzi în magazine. Estimările arată că numărul cazurilor de diabet ar putea ajunge până în 2045 la 81 de milioane.

Românii nu dispun de o educație alimentară. Poate și din cauza veniturilor mici pe care le au, românii preferă să dea mai puțini bani pe un produs alimentar, cu riscul ca acesta să fie unul procesat, plin de adaos de sare, zaharuri și nutirenți falși.

În continuare, românii nu înțeleg gravitatea acestei boli, chiar dacă această afecțiune este cât se poate de serioasă.