Toate aceste hoteluri au fost vândute de Accor în anii 2000 unor fonduri de investiţii. Accor a precizat că un prim portofoliu de hoteluri compus din 86 de hoteluri (11.286 de camere), dintre care 67 în Germania şi 19 în Olanda, este exploatat din 2007 de Accor sub forma unor contracte de închiriere sub mărcile ibis (29 hoteluri), ibis budget (31 hoteluri), Mercure (17 hoteluri) şi Novotel (9 hoteluri). Accor a cumpărat aceste hoteluri pentru 722 milioane de euro de la fondurile britanice de investiţii în imobiliare Moor Park Fund I şi II.

La acestea se adaugă un al doilea portofoliu de 11 hoteluri (1.592 de camere) exploatat de Accor din anul 2008 în Elveţia prin intermediul unor contracte de închiriere sub mărcile ibis (5 hoteluri), ibis budget (2 hoteluri), Mercure (3 hoteluri) şi MGallery (un hotel). Vânzătorul acestui portofoliu, pentru suma de 178 milioane de euro, este Axa Real Estate.

'Aceste operaţiuni constituie un semnal puternic al capacităţii noastre de a urma rapid strategia de restructurare a portofoliului HotelInvest. Ele răspund tuturor criteriilor noastre selective de răscumpărare de active: hoteluri situate în oraşele cheie din Europa, generând performanţe operaţionale excelente pe segmentele cele mai rentabile ale ofertei noastre', a declarat directorul Accor, Sébastien Bazin,

Accor, cel mai mare grup hotelier european şi numărul patru la nivel mondial, operează 3.600 de hoteluri cu 450.000 de camere în 92 de ţări din întreaga lume prin mărcile Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis şi HotelF1.
Sursa: Agerpres