Accidentul feroviar s-a întâmplat duminică, la ora 12.00, pe podul IPMC, în municipiul Constanţa.  Cele două vagoane făceau parte dintre-o garnitură feroviară de marfă.  Acestea s-au răsturnat pe podul catre traversează o zonă populată a Constanţei, cartierul Brătianu şi Bulevardul I.C.Brătianu, extrem de circulat, fără a provoca victime.  Pe Bulevardul I.C.Brătianu, bucăţi din terasament s-au desprins de pe pod şi au căzut pe carosabil şi pe trotuar.  

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, vagoanele sunt goale, zona a fost perimetrizată, iar la fața locului s-a deplasat o autspecială de stingere care asigură măsurile de prevenire și stingere a unui eventual incendiu.

Polițiștii de la Transporturi Feroviare au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.  Trenul a fost la un pas să se prăbușească de pe pod, pe un bulevard intens circulat.

„Zona a fost asigurată, iar o autospecială de stingere a incendiilor este la faţa locului, pentru orice eventualitate“, a precizat Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Constanţa. 

 „CFR SA informează că în jurul orei 12.05, 2 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrarea în stația Constanța Mărfuri, stație aflată pe secția neinteroperabilă Palas-Cap Midia, care este administrată de gestionarul privat de infrastructură GFR. Menționăm faptul că pe  secția Palas-Cap Midia nu circulă trenuri de călători. De asemenea, facem precizarea că CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operațiunilor de intervenție, cu utilaj de mare tinaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celor două vagoane. Vagoanele deraiate erau goale”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA,  Oana Branzan.