Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, oferă acces gratuit în aceste trei zile la traversările şi plimbările cu vaporaşele pe lacul Herăstrău.

Potrivit unui comunicat al ALPAB remis marţi AGERPRES, navele Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmboviţa şi Aurora, cu o capacitate totală de 430 de locuri, vor fi disponibile zilnic la Debarcaderul Central în intervalul 10,00 – 20,00.

Disponibilă din 2011 pentru agrementul pe lacul Herăstrău, nava Bucur are o capacitate de 50 locuri şi atinge o viteză de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile două grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusă) şi o instalaţie de climatizare care deserveşte salonul şi timoneria. Nava mai este prevăzută cu o instalaţie audio-video şi una de supraveghere video. Propulsia catamaranului este asigurată de două motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungimea acesteia este de 17,30 metri, iar lăţimea de 5,60 metri.
SURSA: Agerpres