„Am introdus un sistem simplificat de contabilitate pentru firmele cu o cifră de afaceri de până la 35.000 euro, active la finalul anului precedent. Acestea vor întocmi în loc de cinci situaţii financiare, doar două”, a spus ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Zi decisivă pentru contabili. Guvernul ar putea modifica Legea contabilității El a mai arătat că pe baza unor convenţii civile, absolvenţii de studii superioare economice vor putea ţine contabilitatea firmelor cu o cifră de afaceri de sub 35.000 euro.

„Aceste firme mici vor avea posibilitatea de a opta cine să ţină contabilitatea: fie directorul financiar, fie expertul contabil, fie o persoană fizică, absolventă de studii superioare economice”, a spus Ialomiţianu.
Pentru a vedea proiectul de modificare, click aici 
La rândul său, premierul Emil Boc a precizat că 349.000 de firme vor beneficia de simplificarea contabilităţii. „Este vorba despre acele firme care au o cifră de afaceri până în 35.000 de euro. Pentru aceste firme, Ministerul Finanţelor a gândit o modalitate simplificată de contabilitate, care le uşurează cheltuielile şi debirocratizează mecanismul relaţiei cu statul”, a arătat Boc.