Secrete care abia acum s-a aflat. Se credea că președintele Klaus Iohannis este unul dintre cei mai bogați politicieni, dar șeful statului e departe de a rivaliza cu dușmanii de la PSD. Premierul Viorica Dăncilă rupe aproape topurile și îl surclasează pe Iohannis. Și totuși există și un ministru important care le dă clasă tuturor.

Viorica Dăncilă a adunat o avere impesionantă până acum. Aceasta are trei terenuri, unul în Predeal, alte două, moştenite de la părinţi, în judeţul Dolj. Premierul mai deţine o casă în judeţul Dolj, două apartamente în Ploieşti şi Teleorman şi o casă de vacanţă în Predeal. Bijuteriile premierului, inele, cercei, pandantive, broşe, valorează 5000 de euro. În conturi, Viorica Dăncilă are 63.000 euro, 428.000 lei şi 17.000 dolari, iar 40.000 lei a investit în pensii private.

Preşedintele Klaus Iohannis e foarte departe de premier. Șeful statului are trei case şi două apartamente în Sibiu şi 210.000 lei în conturi. Veniturile  acestuia au scăzut faţă de anul trecut, dar a câştigat mai mult din chirii, 35.000 de lei.

Surpriza vine de la ministerul Justiției. Ana Birchall nu le dă nicio șansă lui Iohannis și Dăncilă. Are trei terenuri în Suceva, două apartamente în Bucureşti, un apartament în New York, o casă în New Haven şi o casă de vacanţă în Suceava. Ministrul a scris în declaraţia de avere că are un lingou de aur şi bijuterii de 46.000 euro, însă menţionează că a obţinut mare parte din avere înainte să deţină funcţii publice şi politice.

Candidatul PSD la prezidenţiale, Eugen Teodorovici, are şi el trei terenuri în Bucureşti şi unul în Otopeni, trei case şi un apartament în Capitală şi venituri din chirii de 35.000 euro anual.

Dacian Cioloş nu ține deloc ritmul celor din față. Are un teren în judeţul Cluj, un apartament şi o casă în Bucureşti şi o casă de vacanţă în județul Cluj. În conturi, liderul Plus avea 10.000 lei şi 79.000 euro, cu menţiunea că ultima actualizare a declaraţie sale de avere este din 2016, anunță Digi24.