"Cu GE Industrial Solutions, ne întărim poziția numărul 2 în domeniul electrificării la nivel global și ne extindem accesul spre piața atrăgătoare din America de Nord", a declarat CEO al ABB, Ulrich Spiesshofer.

GE Industrial Solutions va fi integrată în divizia de Produse Electrice şi Energetice (EP) a ABB, care livrează peste 1,5 milioane de produse clienților din întreaga lume în fiecare zi printr-o rețea globală de parteneri și clienți finali. EP oferă un portofoliu de produse și soluții de joasă și medie tensiune pentru un flux mai inteligent și mai fiabil de energie electrică de la stația electrică până la priză.

Având în vedere această tranzacție, ABB a decis să pună în așteptare programul de cumpărare a acțiunilor anunțat anterior.

Se așteaptă ca tranzacția să se închidă în semestrul I al anului 2018, sub rezerva autorizațiilor obișnuite de reglementare. Credit Suisse și Dyal Co. au acționat în calitate de consilieri financiari pentru ABB, iar Davis Polk & Wardwell a oferit consultanța juridică.

ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 136.000 angajaţi. Compania a investit în Statele Unite peste 11 miliarde de dolari din anul 2010 și are aproximativ 20.000 de angajați în întreaga țară şi peste 60 de centre de cercetare și dezvoltare la nivel național.

GE Industrial Solutions are sediul în Atlanta, Georgia, activează în peste 100 de țări și cuprinde aproximativ 13.500 de angajați. În 2016, compania a înregistrat venituri de aproximativ 2,7 miliarde dolari, cu o marjă operațională EBITDA de aproximativ 8% și o marjă operațională EBITA de aproximativ 6%.