A venit vremea vacanțelor! Aceste țări și-au redeschis granițele și așteaptă sosirea turiștilor

Trebuie menționat că singurele acte cerute de autorități sunt cele care atestă vaccinarea sau testarea anti-COVID. De asemenea, țări precum Grecia, Bulgaria sau Turcia au eliminat toate restricțiile pentru turiști. Alte țări care și-au deschis granițele sunt Austria şi Germania.

Totodată, persoanele care se întorc din Germania sau Austria nu mai sunt nevoiți să stea în carantină deoarece țările respective se află pe lista verde. Potrivit informațiilor transmise de Ministerului de Externe din Spania, nu se mai cere niciun document în cazul în care românii intră în Spania pe cale terestră. Totuși, sunt necesare în continuare documentele, în cazul în care românii aleg căile maritime sau aeriene.

Masca de protecție ar putea fi eliminată în Spania

Spania se pregătește să renunțe la mai multe restricții și începe să vaccineze anti-COVID şi tinerii. De menționat este faptul că este pentru prima dată de la conceperea strategiei de vaccinare, când guvernul prevede imunizarea populației tinere. Această actualizare respectă grupele de vârstă în ordine descrescătoare, după ce Spania a reușit să vaccineze în proporție de 100% persoanele în vârstă. Astfel, noile grupe sunt de la 30 la 39 de ani, de la 20 la 29 de ani și ultima grupă îi include pe cei mai tineri, adolescenții cu vârste între 12 și 19 ani.

În ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție, au loc mai multe dezbateri legate de eliminarea acestora în exterior, în contextul în care purtarea ei este încă obligatorie în orice spațiu, dar temperaturile ridicate de peste 30 de grade ar putea grăbi o decizie în acest sens.

Premierul Pedro Sánchez a anunțat în cursul zilei de miercuri că Spania ar putea renunța la masca de protecție, odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate.

„Aşa cum ştiţi, campania de vaccinare, care este cea mai mare din istoria noastră, are un ritm constant. Curând nu va mai trebui să purtăm masca pe stradă și peste câteva zile vom avea 15 milioane de compatrioți vaccinați cu schema completă”, a spus acesta.

Sursă foto: Dreamstime