Bianca Andreescu face un turneu fabulos la US Open. A bătut-o pe Belinda Bencic, cu scorul de  7-6(3), 7-5 și e în ultimul act al ultimului turneu de Grand Slem al anului. Jucătoarea de origine română, aflată pe locul 15 WTA, o va întâlni în ultimul act pe Serena Williams.

Primul set cu Bencic a fost unul echilibrat, în care cele două și-au câștigat serviciile. În tie-break, Bianca s-a impus cu 7-3. Al doilea set a început mai bine pentru elvețiancă. Bencici a făcut repede un break și a condus cu 4-1 și, apoi, cu 5-2. A urmat o serie de 5 game-uri consecutive câștigate de Andreescu și partida s-a încheiat, după două ore și 12 minute, cu scorul de 7-6, 7-5.

În finală, Bianca Andreescu o întâlnește pe Serena William, care a trecut în forță de Elina Svitolina, cu 6-3, 6-1. În vârstă de 37 de ani, Serena William joacă pentru a 10-a oară în finala de la Flushing Meadows, turneu pe care l-a câștigat de 6 ori.

Serena Williams are ocazia să-și ia revanșa pentru meciul din finala de la Rogers Cup de luna trecută. Atunci, Serena Williams a fost nevoită să abandoneze din cauza durerilor, iar Bianca Andreescu a câștigat trofeul. A rămas însă memorabilă faza în care Bianca s-a dus la Serena, plină de compasiune și fair-play, și a reușit chiar să o facă să zâmbească printre lacrimi.