A murit o mare cântăreață

Este vorba despre Faye Fantarrow, o cunoscută cântăreaţă şi compozitoare din Marea Britanie. Aceasta a murit acasă, la un an după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de tumoră cerebrală

Tragicul anunț a fost făcut vineri mama ei, Pam Fantarrow. Cântăreaţa de doar 21 de ani se luptase deja cu succes de două ori cu cancerul în copilărie.

Albumul de debut al regretatei artiste a fost produs de Dave Stewart, fondatorul trupei Eurythmics. Dave Stewart a fost mentorul lui Faye Fantarrow, care provenea din acelaşi oraş din nordul Angliei ca şi el, Sunderland.

În februarie anul trecut, el i-a produs primul album, „AWOL”, care cuprinde şapte piese, şi l-a lansat la casa lui de discuri.

„Nu pot să exprim în cuvinte cât de devastată am fost când, imediat după ce am petrecut o perioadă creativă extraordinară cu Faye vara trecută, făcând albumul ei de debut, Faye a aflat că are o tumoare cerebrală foarte agresivă.

Faye era o bucurie să fii în preajma ei, plină de distracție, râs și ascuțită ca o lamă de ras – o adevărată artistă în toate sensurile. Să fiu cu ea și să o privesc la lucru este un diamant întipărit în minte, momente pe care nu le voi uita niciodată. Sunt norocoasă că am cunoscut-o pe Faye și pe mama ei, Pam, doi oameni care împreună au luptat împotriva tuturor șanselor pentru supraviețuirea lui Faye.

A fost atât traumatizant, cât și frumos să fiu martoră la puterea și demnitatea lor și îmi pare atât de rău că lumea a putut fi martoră la geniul lui Faye doar pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Ea este una dintre adevăratele mari, o fată din nord care a luat foc cu versurile și melodiile ei. Am iubit-o profund”, a declarat Dave Stewart într-un comunicat.

Cariera muzicală a lui Faye Fantarrow era înfloritoare

Cariera muzicală a lui Faye Fantarrow era înfloritoare, conform The Hollywood Reporter. Născută în 2002, cântăreaţa a fost considerată un talent de urmărit de către BBC şi câştigase un premiu în 2021. Ea lansase și o campanie de strângere de fonduri pentru a-şi finanţa tratamentul.

Printr-o campanie de strângere de fonduri pentru a plăti un tratament experimental la City of Hope, Fantarrow a strâns peste 235.000 de lire sterline în prima din mai multe călătorii planificate în California. Din păcate a fost prea bolnavă pentru a se întoarce pentru îngrijiri ulterioare.

Fondurile excedentare strânse în urma campaniei au fost donate în scopuri caritabile pentru a finanța alte cercetări în memoria ei.

„Lucrurile rareori merg conform planului. Dar ambiţia mea a fost întotdeauna să scriu, să cânt şi să interpretez. Şi am fost destul de norocoasă să pot face asta”, a declarat Faye Fantarrow la momentul lansării „AWOL”.