Alexandru Cojocaru, fost jucător la Rapid, s-a stins după o luptă cu o boală grea

Este doliu în lumea sportului românesc după trecerea în neființă a lui Alexandru Cojocaru, fost fotbalist giurgiuvean care a jucat și la Rapid. El a decedat la 77 de ani după ce a primit un diagnostic crunt.

Alexandru Cojocaru, o legendă a fotbalului giurgiuvean, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală severă, conform giurgiuveanul.ro. Fost jucător emblematic la echipele Rapid București și Dunărea Giurgiu, el va rămâne în amintirea oamenilor ca un exemplu de pasiune și devotament pentru sport.

„Sandu Cojocaru, soţ, tată şi bunic este o legendă a sportului giurgiuvean. Nu vom uita niciodată dragostea cu care ne-ai înconjurat şi vom păstra vie amintirea ta. Trupul neînsufleţit va fi despus astăzi, la ora 15:00, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”.

Slujba de înmormântare va avea loc mâine, la ora 13:00, urmând a fi condus pe ultimul drum la cimitirul „Smârda”.  Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!” este anunțul postat pe pagina de Facebook a ziarului Giurgiuveanul.

Familia, prietenii și toți cei care l-au cunoscut îl vor păstra în suflet cu dragoste și recunoștință pentru tot ce a însemnat în comunitatea sa. Trupul neînsuflețit va fi omagiat astăzi, la ora 15:00, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu, iar ceremonia de înmormântare va avea loc mâine, la ora 13:00, la cimitirul „Smârda”.

Cine e fost Alexandru Cojocaru

Alexandru Cojocaru a făcut parte din echipa Rapid București în anii `80. De altfel, el este unul dintre jucătorii care au pus umărul la promovarea în primul eșalon, reușită în 1983, după ce giuleștenii retrogradaseră în 1977.

Sub comanda marelui antrenor Valentin Stănescu, cel care a și adus primul titlu pentru echipa de sub Podul Grant în 1967, și cu secundul Viorel Kraus, Alexandru Cojocaru a făcut parte dintr-o echipă cu multe nume de legendă pentru istoria clubului feroviar.

Dintre aceștia îi amintim pe portarul Manu, Ion Gabriel, Popescu, Paraschiv, Pîrvu, Șișcă, Tiță, Iancu, Ion Ion, Manea, Ad. Dumitru, Petruț, Ispas, C. Dumitriu, Avram, Damaschin, Marta, Lazăr, Koti, Săftoiu, A. Mincu, Petre Petre, toți foști coechipieri cu Cojocaru. Alături de aceștia, Cojocaru face cu Rapid câteva meciuri spectaculoase și reușește, din postură de echipă proaspăt promovată, să se mențină timp de patru ani în primul eșalon al fotbalului românesc.