Doliu în lumea miliardarilor! Mircea Popescu, un antreprenor român şi veteran al investiţiilor în criptomonede, s-a stins din viaţă în Costa Rica, după ce s-a fi înecat.

Potrivit site-ului local crhoy.com, Mircea Popescu, în vârstă de 41 de ani, identificat în mod greşit drept un “polonez”, s-a înecat pe 23 iunie în provincia Puntarenas.

Mircea Popescu (Sursa foto: trustnodes.com)

Tuur Demeester, un alt investitor vechi în criptomonede şi autor al studiului “Bitcoin Reformation”, a anunţat şi el că Mircea Popescu pare să se fi înecat în Costa Rica.

John Carvalho, un realizator al unui podcast cunoscut pe tema Bitcoin, l-a numit pe Mircea Popescu “părintele maximalismului Bitcoin” şi spune că, dacă informaţia este într-adevăr reală, atunci o cantitate uriaşă de Bitcoin va dispărea pentru totdeauna sau va inunda piaţa, scrie u.today.

Mesaje emoţionante după anunţul decesului lui Mircea Popescu au apărut deja pe diferite bloguri, persoane care l-au cunoscut scriind cum acesta le-a influenţat viaţa (vezi aici sau aici).

Antreprenorul Mircea Popescu susţinea că este singurul om de pe planetă care a deţinut vreodată un milion de Bitcoin.

Implicat în numeroase afaceri la nivel internaţional

Mircea Popescu a crescut în Cluj-Napoca şi a absolvit Universitatea “Avram Iancu”. El a locuit în mai multe ţări, precum Statele Unite, Mexic, Costa Rica sau Egipt, scrie Trusted Nodes.

În anul 2007, el a fondat Polimedia, o firmă românească de planificare a resurselor pentru afaceri.

Spre finalul lui 2008 a creat blogul Trilema, unde a început să scrie şi despre Bitcoin la începutul lui 2021, trecând apoi la postări în limba engleză mai târziu în cursul aceluiaşi an.

În iulie 2013, el a vândut compania SatoshiDice pentru mai bine de 125.000 de Bitcoin.

În 2014, el a sponsorizat sistemul de operare OpenBSD, un proiect care era aproape de a-şi închide uşile din cauza lipsei de finanţare, iar cei de la Wired au scris despre Mircea Popescu ca “baronul Bitcoin din România”.