Doliu pe scena teatrului din România. A murit actorul Costel Constantin

Doliu pe scena teatrului din România! A murit actorul Costel Constantin. A decedat la onorabila vârstă de 81 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în anul 1964, apoi, a cucerit oamenii cu talentul său.

Cu o zi în urmă, fusese ziua sa de nume (Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena).

„Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.

Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună”, a povestit un jurnalist de la Antena 3 CNN.

Costel Constantin
SURSA FOTO: Facebook, Actorii romani -Valorile Romaniei nu mor

România nu-l va uita vreodată

Imediat cum s-a aflat cumplit veste, Facebook-ul s-a umplut de mesaje emoționante despre marele actor și de sincere condoleanțe pentru familia sa.

„Actorul Costel Constantin (81 de ani) a murit chiar în ziua sfintei sărbători a Sfinților Constantin și Elena. Se retrăsese din lumea teatrului anul trecut după 60 de ani în care a fost prezent pe scenă. Ce e trist e faptul că acum când scriu, după aflarea veștii am căutat pe Google mai multe date și nu scria nimic de moartea sa. Antena 3 CNN a făcut anunțul. Căutând știrea pe Google, am descoperit că luna trecută pe 13 aprilie a decedat și actorul Constantin Cojocaru ( 78 de ani). Au fost în spațiul public și au plecat pe nevăzute, aproape uitați. Ce trist… Dumnezeu să vă aibă în pază”, a scris un bărbat.

„Să te odihnească Dumnezeu, prietenul nostru bun. Te-ai dus la ceruri să te întâlnești cu Mihaela și tata! S-a dus și Costel Constantin, Ștefan cel Mare din Apus de soare, poate ultimul din generația de aur a marilor actori! Sunteți acum toți, acolo, Undeva, și, poate, puneți și de-o piesă de teatru. Adio, bun prieten! Și regret că aseară nu ti-am răspuns la mesaj. Ne întorceam de la tata!”, a scris o femeie.

„Nu-mi vine sa cred ca s-a stins Costel Constantin. Mi-l aduc aminte jovial, vesel, cu vocea-i inconfundabila care îmi promitea ca ne vom întâlni pentru a realiza un interviu. S-a grăbit sa plece la îngeri. Drum lin printre stele…”, a scris alt om.

„Dumnezeu sa-l odihnească în pace! Marele actor nu va muri niciodată din inimile noastre! Condoleanțe familiei!”, a scris altă persoană.

„Dumnezeu să îl odihnească! Ce pierdere uriașă pentru teatrul românesc. Trist!”, a scris altcineva.