A murit Juan Vicente Perez Mora, cel mai în vârstă bărbat din lume

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, certificat în 2022 de Guinness World Records ca fiind cel mai bătrân bărbat din lume, a murit marți la vârsta de 114 ani, au anunțat autoritățile și rudele.

„Juan Vicente Perez Mora a trecut în eternitate la vârsta de 114 ani”, a declarat președintele venezuelean Nicolas Maduro pe platforma de socializare X.

Perez a fost confirmat oficial ca fiind cel mai bătrân bărbat în viață la 4 februarie 2022, când avea 112 ani și 253 de zile, potrivit Guinness. Tată a 11 copii, în 2022 avea 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți. Fermierul cunoscut sub numele de Tio Vicente s-a născut în orașul El Cobre, în statul andin Tachira, la 27 mai 1909, și a fost al nouălea din 10 copii.

„La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl și frații săi în agricultură și a ajutat la recoltarea trestiei de zahăr și a cafelei”, se arată într-un comunicat Guinness din 2022.

Juan Vicente Perez Mora a devenit apoi șerif și a fost responsabil cu rezolvarea litigiilor legate de pământ și de familie, lucrând în continuare în agricultură.

Juan Vicente Perez Mora
Juan Vicente Perez Mora în 2022 la aniversarea vârstei de 113 ani. SURSA FOTO: Wikipedia – OrchestralHuman

Cea mai în vârstă persoană din lume are 117 ani

Anterior, Maria Branyas Morera și-a sărbătorit cea de-a 117-a aniversare și, odată cu aceasta, și-a adăugat numele pe lista Guinness World Records (GWR). Născută în 1907, ea este acum cea mai în vârstă persoană în viață din lume care a supraviețuit Primului Război Mondial, celui de-al Doilea Război Mondial, pandemiei de gripă spaniolă și pandemiei COVID-19.

Guinness World Records împărtășea pe rețelele de socializare urarea de ziua de naștere a Mariei Branyas Morera.

„La mulți ani Mariei Branyas Morera, care împlinește astăzi 117 ani. Ea a fost declarată ca fiind cea mai bătrână persoană din lume în ianuarie 2023”, se arăta într-o postare pe Instagram a Guinness World Records.

Maria s-a născut la 4 martie 1907 în San Francisco, SUA, dar s-a întors în Spania împreună cu familia sa când avea opt ani pentru a se stabili în Catalonia. De atunci, ea a locuit în regiune și a locuit în același azil de bătrâni în ultimii 23 de ani.

În secțiunea de comentarii a postării, Guinness World Records a precizat că ea a devenit cea mai bătrână persoană de pe Pământ în ianuarie 2023, în urma morții lui Lucile Randon (Franța), în vârstă de 118 ani.