”Ei aveau termen până la 15-17 aprilie şi astăzi le-am acordat termen până la 28 aprilie. Au venit un număr foarte mare de amendamente şi vor să le studieze cu Ministerul Finanţelor”, a precizat miercuri vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu. Membrii Comisiei de buget-finanţe a Senatului au amânat miercuri dezbaterea Codului fiscal până săptămâna viitoare, din cauza numărului mare de amendamente primite la acest proiect de lege, care necesită o centralizare şi o evaluare a impactului bugetar.

Preşedintele Comisiei de buget, senatorul Viorel Arcaş, a precizat că începând de joi acest for va dezbate Codul de procedură fiscală. Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Dan Manolescu a afirmat, miercuri, la Senat, că multe amendamente au fost primite de la diverse entităţi şi asociaţii profesionale, unele dintre acestea vizând „extinderea plafoanelor aplicabile în prezent pentru deductibilitate la contribuţiile de pensii private, extinderea categoriilor de mijloace fixe care beneficiază de scutirea de impozit pe profitul reinvestit„.

”Sunt diverse propuneri care necesită în primul rând şi o evaluare bugetară, din punct de vedere al impactului bugetar”, a adăugat Manolescu.