Imaginaţi-vă  cum ar fi să trăiţi cu o inimă care nu bate. Până în prezent acest lucru era imposibil, însă doctorii Billy Cohn şi Bud Frazier au creat o inimă artificială care pompeză sângele folosind nişte rotoare.  După decenii de cercetări, aceasta ar putea fi o inimă perfectă.
Cei doi au testat inima pe 38 de viţei. Ultimul dintre aceştia pe nume Abigail, în vârstă de 8 luni, trăieşte în prezent cu o astfel de inimă. Faptul că această inimă foloseşte rotoare, înseamnă ca viţelul nu are puls.
După ce au testat inima pe aproape 40 de viţei, Cohn şi Frazier au efectuat primul transplant uman pe un bărbat în vârstă de 55 de ani care suferea de amiloidoză, o afecţiune caracterizată prin depunerea de proteine fibroase, insolubile, denumite amiloid, la nivelul diferitor organe şi ţesuturi. Inima acestuia era slăbită, iar doctori nu îi dădeau mai mult de 12 ore. După transplant acesta a mai trăit o lună de zile, decesul survenind în urma cedării celorlalte organe, ficatul şi rinichii. Doctorii au spus că inima funcţiona perfect.
Această inimă rezistă mai mult decât celelalte inimi artificiale având mai puţine părţi mobile. Cei doi doctori lucrează în prezent la un design pentru inimă şi caută o companie care să o producă.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/cX-v_rXmXWU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>