Aflat la cea de-a doua ediţie, programul se adresează tinerilor absolvenţi ai clasei a XII-a din anii 2010 şi 2011, care au fost admişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, în cadrul sesiunii de admitere din 2011.

Prin intermediul acestui program de responsabilitate socială, Cosmote doreşte să identifice acei tineri talentaţi, ambiţioşi, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte clar stabilite, pe care să îi sprijine financiar pe durata studiilor universitare. Cuantumul unei burse este echivalentul în lei a 150 euro/lună, timp de 9 luni (octombrie – iunie) pe an, pe perioada desfăşurării studiilor universitare. Programul Bursele Cosmote a fost lansat în septembrie 2010.

Ediţia 2011 a programului Bursele Cosmote se va desfăşura în perioada 15 septembrie – 16 noiembrie 2011, în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, se desfăşoară între 15 septembrie şi 15 octombrie inclusiv şi presupune completarea şi trimiterea unui dosar de înscriere de către tinerii care doresc să participe la concurs. După ce dosarele vor fi analizate, cei 25 de candidaţi selectaţi vor participa la un interviu în faţa unui juriu specializat, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor cinci burse. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 16 noiembrie 2011.

Juriul care va analiza lucrările şi va intervieva candidaţii este format dintr-un reprezentant al companiei Cosmote România şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, o parte din ei fiind implicaţi şi în mediul academic.

Astfel, candidaţii vor fi evaluaţi de către Ana-Maria Stanciu-Manolescu, Acting Head of Technology, Customer Care and Operational Office al Cosmote România, cu peste şapte ani de experienţă în zona de recrutare în companii din industria de telecom; Loredana Vişa, Director General al agenţiei V+O Communication, cu peste 14 ani de experienţă în relaţii publice şi marketing în România şi în America de Nord; Sorin Psatta, Integrated Communication Director în cadrul agenţiei Graffiti BBDO România şi Lector la Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti; Dan Petre, Managing Partner la D&D Research, companie de cercetare şi consultanţă specializată în psihologie aplicată în marketing şi Mihaela Perianu, fondator şi Managing Partner la Aims Human Capital, companie activă de 20 de ani în piaţa de Executive Search şi Consultanţă şi fondator şi Managing Partner la Dale Carnegie Training, o franciză americană de training.

Dosarele de înscriere trebuie trimise în perioada 15 septembrie  – 15 octombrie 2011, fie prin poştă cu confirmare de primire la adresa Cosmote România, Departamentul Corporate Affairs, Splaiul Independenţei nr. 319G, SEMA Parc, Clădirea Atrium House, etajul 1, Sector 6, Bucureşti, fie prin e-mail la adresa [email protected], până la data de 15 octombrie 2011, ora 18.00.