Premierul Viorica Dăncilă a copiat discursul de la mentorul ei, Liviu Dragnea, consideră Rareș Bogdan. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o reacție la declarațiile Premierului de astăzi pe tema refuzului Președintelui Iohannis de numire a noilor miniștri.

Rareș Bogdan atrage în același timp atenția Vioricăi Dăncilă să nu mai încerce să prelungească criza și să nu mai guverneze contra poporului.

„Ce trebuia să facă președintele țării, să încalce Constituția? Nu, el trebuie să vegheze la respectarea Legii fundamentale!

Am suspiciunea rezonabilă că discursul premierului Dăncilă a fost dictat de Dragnea. Dacă nu a fost așa, probabil a căutat pe google, a buchisit afirmațiile mentorului ei și le-a folosit. Sunt aproape 1 la 1. Aceleași sperietori fără bază reală cu blocarea salariilor, aceleași minciuni cu „mă gândesc la România”, luptăm și câștigăm… Jalnic! Atrag atenția membrilor PSD că, pe baza acelorași idei, Dragnea a lăsat partidul fără două milioane de voturi. În ritmul acesta, Dăncilă îl duce la sub 10%.

Premierul îi cere președintelui României să încalce Constituția. Pentru PSD, o asemenea ilegalitate e un fleac. Doamnă, asta nu e Republica de la Videle, unde un șef de post membru al BOB scoate din pix tonele de grâu la hectar! România e stat de drept, sau se chinuie să rămână astfel, cu ajutorul oamenilor onești, cum aveți tupeul să-I cereți președintelui să ignore Legea fundamentală?

Doamnă PM, Constituția este limpede, ALDE a ieșit de la guvernare, s-a schimbat compoziția politică a Executivului, nu pricepeți? Membrii ALDE pe care-i convigeți să se acopere de penibil nu duc înapoi partidul în Guvern, nu-l au pe persoană fizică!! Trebuie să mergeți în Parlament!

Nu prelungiți criza, doamnă PM! Nu mai guvernați contra poporului! N-ați înțeles nimic din votul de la 26 mai? Actuala guvernare este respinsă de cetățeni! Nu mai țineți România prizonieră!

Situația putea fi deblocată la începutul lui septembrie, dacă doreați! Mergeați cu Guvernul în Parlament și gata! Iar asta că nu puteți plăti salariile, zău, e o gogoașă gigantică și o știți și dvs! Dvs ați creat această situație! Dacă nu vă temeați că nu obțineți vot pentru Guvern, deci se producea, de fapt, o demitere pe altă cale decât pe calea moțiunii de cenzură, nu aveați nicio reținere! Dar baronii vă amenință, vă țin acolo, pentru că dvs aveți semnătura pentru miliarde de euro! De asemenea, vă temeți de o OUG pentru organizarea alegerilor locale în două tururi, fapt care ar consemna pulverizarea partidului. Implicit a baronilor.

…Chiar cred că sursa ieșirilor publice ale PM din ultima vreme sunt discursurile lui Dragnea. Pe când faza cu cei 4 asasini plătiți?”