Bursa de la Bucuresti a incheiat ziua pe rosu, toti indicii, cu o exceptie (ROTX), inregistrand scaderi.

La fel ca ziua precedenta, cea mai mare scadere s-a consemnat in cazul BET-FI, care nu a reusit sa recupereze din pierdere, incheind cu un minus de 7,43 de procente.

De asemenea, BET a scazut cu 1,72%, iar indicele compozit BET-C a scazut cu 0,82 de procente.

Dupa ce a scazut pana in apropierea nivelului de 12 procente, la jumatatea sedintei de tranzactionare, BET-FI  a recuperat intr-o jumatate de ora aproape sase procente, dar ramane in continuare pe minus.

La nivelul intregii piete, cea mai mare scadere, de 15% , a fost consemnata in cazul Santierului Naval Orsova (SNO), pe locul imediat urmator fiind Azomures (AZO), cu o scadere de 14,99%.

Ultimele doua locuri din Top 10 – scaderi sunt ocupate de SIF 2 (-11,36%) si SIF 3 (-11,45%)

Tranzactiile de la Bursa de Valori Bucuresti au fost reluate astazi, dupa ce ieri au fost suspendate din cauza prabusirii cotatiilor actiunilor si a indicilor bursieri.

Parerile analistilor cu privire la evolutia Bursei de la Bucuresti sunt contradictorii.

Astfel, se afirma, pe de o parte, ca astazi vom asista la o rederesare usoara a cotatiilor si valorii indicilor iar pe de alta parte exista pareri potrivit carora caderea va continua.

In mod paradoxal, primele minute de tranzactionare par a da dreptate ambelor tabere in contextul in care principalii indici, respectiv BET, BET-C si BET-FI, au deschis pe rosu.

Cea mai mare scadere a fost consemnata, ca si ieri, in cazul BET-FI, care a ajuns, dupa primele cinci minute la o scadere de peste trei procente dar a recuperat in urmatorul sfert de ora ajungand  la o crestere de peste doua procente.

Sursa: BVB