Raiffeisen evolution project development GmbH a câştigat licitaţia pentru achiziţia unui teren de unsprezece hectare de la grupul petrolier românesc Petrom. WOLF THEISS, una dintre companiile de avocatură de top din Europa Centrală şi de Est a consiliat Raiffeisen evolution pe perioada negocierilor purtate în vederea achiziţiei în valoare de 90 milioane de euro, cea mai mare achiziţie de terenuri din istoria României.

Terenul achiziţionat de curând de către Raiffeisen evolution face parte dintr-o zonă de douăzeci de hectare din Bucureşti. Avocaţii de renume ai companiei WOLF THEISS, Ciprian Glodeanu, Ileana Glodeanu, Erik Steger si Iulia Bunescu, şi-au demonstrat încă o dată abilităţile de consiliere, contribuind la finalizarea proiectului “StrÇŽuleşti evolution“.

 “Această tranzacţie reprezintă cea mai mare achiziţie de terenuri contractată vreodată în România.”, afirma echipa manageriala a Raiffeisen evolution.

Petrom, compania care a vândut terenul, îşi construieste noul sediu, Petrom City, în inima acestui complex, care va deveni o zonă mixtă de dezvoltare urbană. Alături de locuinţe, se vor construi clădiri de birouri, hoteluri şi alte facilităţi locale. Până la sfârşitul anului 2008 este prevăzută o licitaţie pentru proiectul de arhitectură, la care vor fi invitaţi să participe arhitecţi şi/sau designeri de renume internaţional. Complexul va fi dezvoltat în mai multe etape de construcţie, adaptate schimbărilor ce pot apărea pe piaţă.

Sursa: WOLF THEISS